Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Πειραιά “Π. Σαλπέας”, στην απογευματινή εκδήλωση του 1ου “Τζάμπολ Αγάπης”, θα παρουσιαστεί Ειδικός Αγώνας μπάσκετ.

Οι παίκτες από τις ομάδες του Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ και ΕΡΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, μαζί με ερασιτέχνες αθλητές και μικρά παιδιά αλλά και παιδιά από το ειδικό σχολείο αυτιστικών Πειραιά, θα παίξουν μαζί μπάσκετ. “Όλοι διαφορετικοί μέσα στην πενταδα, αλλά όλοι ίδιοι!”. Εραστές του αθλήματος του μπάσκετ, παίζουν το αγαπημένο τους σπορ στην προσαρμογή για τις ανάγκες της γιορτής 1ο “Τζάμπολ Αγάπης”.

Την ευθύνη της παρουσίασης έχει ο προπονητής Τσουμπρής Ιωάννης σε συνεργασία με τους καθηγητές και προπονητές που θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

   Ο Ειδικός αγώνας είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης.

   Ο τρόπος διεξαγωγής του αποσκοπεί να μπορέσουν να παίξουν το άθλημα άνθρωποι με αναπηρία.

Η προσπάθεια έχει παιδαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

1. Στην γιορτή της Τετάρτης θα παίξουν σε μία επιπλέον μπασκέτα τα παιδιά με αυτισμό! Η τρίτη αυτή μπασκέτα  θα είναι τοποθετημένη στο κέντρο και πάνω στις πλάγιες γραμμές. Το ύψος του καλαθιού θα είναι χαμηλότερο.

2. Κοντά στην πλάγια μικρή μπασκέτα ο  χώρος ανήκει μόνο για τους παίκτες του ειδικού σχολείου με σκοπό να τους προστατέψει από τις σωματικές επαφές.

3.  Στην γιορτή μας θα δίνεται η μπάλα σε κάθε αλλαγή της κατοχής και τα παιδιά στην μικρή μπασκέτα θα έχουν τον δικό τους αθλητικό ρόλο με αλλαγές.

4. Ένας παίκτης ή βοηθός προπονητής θα αναλαμβάνει την καθοδήγηση του παίκτη ή των παικτών με τις ιδιαιτερότητες.

Σας περιμένουμε!

Coach John Tsoumpris

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.