Ασκήσεις εναντίον πιεστικού mtm

1η άσκηση

 Ένας παίκτης κάνει επαναφορά και τρεις συμπαίκτες προσπαθούν να πάρουν πάσα. Απαγορεύεται η lob pass. Μόλις μπει η μπάλα στο γήπεδο παίζουν 3 με 3.

.

2η άσκηση

 Ένας παίκτης κάνει επαναφορά και τρεις συμπαίκτες προσπαθούν να πάρουν πάσα. Επιτρέπεται η lob pass, αλλά υπάρχει ένας επιπλέον αμυντικός που μπορεί να «κλέψει» αυτήν την πάσα.  Μόλις μπει η μπάλα στο γήπεδο παίζουν 3 με 4 και ζητάμε προσπάθεια για δημιουργία trap στην μπάλα.

3η άσκηση

 Δύο παίκτες πιέζουν τον χειριστή της μπάλας που προσπαθεί να περάσει την κεντρική γραμμή χωρίς να αλλάξει  πλευρά στο γήπεδο. Πρώτα παίζει ο παίκτης 1 και μετά ο παίκτης 2. Οι παίκτες που τελειώνουν την άσκηση, πηγαίνουν στην τελική γραμμή και παίρνει θέση ο επόμενος παίκτης.

4η άσκηση

 Τοποθετούνται 3 σταθεροί συμπαίκτες στους κύκλους του γηπέδου.  Αυτοί δεν μπορούν να φύγουν από τους κύκλους. Μπορούν να πάρουν και να δώσουν τη μπάλα. Οι αμυνόμενοι έχουν έναν παραπάνω  παίκτη  (4 v 5) για να μπορέσουν να δημιουργήσουν  κατάσταση trap.

5η άσκηση

 Παιχνίδι 5 με 5 χωρίς δικαίωμα ντρίπλας, όπου κάθε πασέρ δεν μπορεί να δεχθεί πάλι την μπάλα. Θα πρέπει να πάει η μπάλα σε κάποιον άλλο συμπαίκτη. Έτσι, σε κάθε πάσα, ο πασέρ είναι σαν να μην υπάρχει για λίγο μέσα στο παιχνίδι και ο αμυντικός του μπορεί να πιέσει την μπάλα και να δημιουργήσει κατάσταση trap.

6η άσκηση

 Μετά την εισαγωγή της μπάλας μέσα στο γήπεδο, υποχρεωτικά κάθε παίκτης με την μπάλα, πρέπει να ντριπλάρει  4 φορές για να δώσει την επόμενη πάσα. Έτσι, οι ντρίπλες του πρέπει να είναι προς όφελος της ομάδας και να δημιουργούν προϋποθέσεις  για την επόμενη ασφαλή πάσα. Ανάλογα με το επίπεδο ο προπονητής  αλλάζει τον αριθμό στις ντρίπλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.