Ατομική προπόνηση με ποδηλασία βουνού & plyo-box. ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Η itsports σας παρουσιάζει το πρόγραμμα διδασκαλίας ατομικής προπόνησης με ποδήλατο βουνού και plyo-box training.

Start

5 Ιουλίου 2015 - 00:00

End

Address

  View map

Η itsports σας παρουσιάζει το πρόγραμμα διδασκαλίας ατομικής προπόνησης με ποδήλατο βουνού και plyo-box training. Το πρόγραμμα είναι καθαρά ατομικό και περιλαμβάνει την εκτέλεση μίας μαγευτικής ποδηλατικής διαδρομής στην λίμνη Μπελέτσι της Πάρνηθας σε συνδυασμό με εκτέλεση προγράμματος ασκήσεων με plyo-box.

Διαφάνεια3

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, νοτιοδυτικά της κορυφής Μπελέτσι. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα που τότε κατασκεύαζαν στη περιοχή αλλά και ως μελλοντικό βιότοπο. Το τεχνητό φράγμα συγκράτησε τα νερά της πηγής που βρίσκεται βόρεια με αποτέλεσμα το σχηματισμό της λίμνης.
Η διαδρομή είναι ήπιας δυσκολίας γύρω από το πανέμορφο χώρο της λίμνης. Τώρα το καλοκαίρι προσφέρεται για μία αθλητική απόδραση μακριά από την ζέστη της πόλης.

   

 

Στο πρόγραμμα της itsports, περιλαμβάνεται η μετακίνηση σας από το σπίτι μέχρι την λίμνη και η επιστροφή σας σε αυτό. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής ποδηλάτου από την itsports. To πρόγραμμα είναι ατομικής δραστηριότητας και συνδυάζει προπόνηση με ποδήλατο βουνού και πρόγραμμα γυμναστικής με βοηθητικό όργανο plyo-box.

 

20plyo

Για τον μήνα Ιούλιο του 2015 οι ημέρες δράσης του προγράμματος είναι:

Σάββατο 5 Ιουλίου,

Σάββατο 12 Ιουλίου

Σάββατο 19 Ιουλίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω mail με την itsports για λεπτομέρειες και να προγραμματίσουν την εξόρμηση τους. Η εξόρμηση γίνεται με συνοδεία προσωπικού γυμναστή.

   

Λίγα λόγια για το “ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ”.

Το ποδήλατο εκτός δρόμου πρωτοπαρουσιάστηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα. Ένα ποδήλατο τροποποιημένο ειδικά για διαδρομές εκτός δρόμου, που χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτική αποστολή του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον Αύγουστο του 1896.

Μέχρι και το 1970 αρκετοί πειραματίζονταν με την μορφή που μπορεί να έχει ένα εκτός δρόμου ποδήλατο.
Στις αρχές του 1980, οι εταιρίες ποδηλάτων δρόμου άρχισαν να κατασκευάζουν ποδήλατα βουνού χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας υλικά λιγοστού βάρους. Τα πρώτα ποδήλατα βουνού ήταν στην ουσία απλά ποδήλατα δρόμου (με διαφορετική σωλήνωση και γεωμετρία) με ευρύτερο σκελετό και διακλαδώσεις για να επιτρέπουν την ύπαρξη χοντρότερων ελαστικών. Τα τιμόνια ήταν επίσης διαφορετικά καθώς ήταν ίσια και εγκαρσίως τοποθετημένα σε αντίθεση με τα χαμηλωμένα και κυρτά τιμόνια που χρησιμοποιούνταν στα ποδήλατα δρόμου. Εκείνη την εποχή, η βιομηχανία ποδηλάτων δεν είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα των ποδηλάτων βουνού, τα οποία πολλοί θεωρούσαν ως μια βραχυπρόθεσμη μόδα.
Τα πρώτα ποδήλατα βουνού τα οποία είχαν μαζική παραγωγή πουλήθηκαν στις αρχές του 1980.
Κατά το 1990 και την πρώτη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα, η ορεινή ποδηλασία αναπτύχθηκε από ένα ελάχιστα γνωστό άθλημα σε μία κύρια δραστηριότητα. Ποδήλατα βουνού και ο εξοπλισμός αυτών, τα οποία ήταν κάποτε διαθέσιμα μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα ή κατόπιν ταχυδρομικής παραγγελίας έγιναν διαθέσιμα σε απλά ποδηλατικά καταστήματα.
Τα ποδήλατα βουνού διαφέρουν από τα υπόλοιπα ποδήλατα, κυρίως στο ότι ενσωματώνουν χαρακτηριστικά με στόχο την αύξηση της αντοχής και τη βελτίωση των επιδόσεων σε ανώμαλο έδαφος. Τα πιο μοντέρνα ποδήλατα βουνού διαθέτουν κάποιο είδος ανάρτησης, λάστιχα με μεγαλύτερη διάμετρο και ένα ευρύτερο, επίπεδο ή προς τα πάνω κλινών τιμόνι το οποίο επιτρέπει μια πιο όρθια τοποθέτηση στον ποδηλάτη, εξασφαλίζοντας του έτσι περισσότερο έλεγχο στο ποδήλατο.

Έχουν μικρότερο, ενισχυμένο σκελετό, συνήθως φτιαγμένο με ευρεία σωλήνωση. Τα ελαστικά έχουν συνήθως ένα έντονο πέλμα, και είναι τοποθετημένα σε ζάντες, οι οποίες είναι ισχυρότερες από εκείνες που χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα μη ορεινά ποδήλατα. Σε σύγκριση με άλλα ποδήλατα, στα ποδήλατα βουνού συναντάται πιο συχνά και η χρήση δισκοφρένων. Επίσης τείνουν να έχουν λιγότερο πρόσθετο εξοπλισμό και εργαλεία για να διευκολύνουν την αναρρίχηση σε απότομους λόφους και την διάσχιση εμποδίων.

 

Λίγα λόγια για το “plyo-box”.

box-jump

To plyo-box είναι ένα βοηθητικό όργανο γυμναστικής που προσφέρεται για την εκτέλεση προγράμματος crossfit. Οι ασκήσεις εκτελούνται με το βάρος του σώματος και περιλαμβάνουν συνδυασμό εκτέλεσης κινήσεων για όλο το σώμα!  Έχει αποτελεσματικότητα στην μυϊκή τόνωση. Ο ασκούμενος προσαρμόζει με την καθοδήγηση του γυμναστή του την εκτέλεση των κινήσεων στις δικές του δυνατότητες.

 

 

 

MORE DETAIL

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.