Συνάντηση προπονητών καλαθοσφαίρισης αναπτυξιακών ηλικιών, Άλιμος 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο του Αλίμου, η συνάντηση προπονητών καλαθοσφαίρισης των αναπτυξιακών ηλικιών. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ένωση Τραχώνων/Δία Αλίμου υπό την αιγίδα του αθλητικού οργανισμού του δήμου Αλίμου.

Η αρχή αυτής της αξιόλογης προσπάθειας έγινε πριν από έναν χρόνο στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον coach Σάκη Δέλιο και αντικείμενο την διδασκαλία των βασικών στις ακαδημίες του μπάσκετ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του total basketball development του coach Tάκη Πανούλια.

Φέτος οι ομιλητές ήταν τέσσερις και η θεματολογία αφορούσε τα τμήματα του παιδικού και εφηβικού μπάσκετ.

Ο coach Κώστας Παπαδόπουλος παρουσίασε την σημασία των βασικών στην διδασκαλία της ομαδικής άμυνας σε επίπεδο εφηβικού μπάσκετ και την αξιοποίηση αυτής της γνώσης στην εφαρμογή της ομαδικής άμυνα Run & Jump με μονή και διπλή περιστροφή.

Ο coach Γιάννης Τσουμπρής παρουσίασε την δομή της καθημερινής προπόνησης σε μία παιδική ομάδα μπάσκετ. Μία προπόνηση που ανάλογα με το υλικό των παικτών πρέπει η διδασκαλία της να προσαρμόζεται στις ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μία χρονιάς.

Ο coach Κώστας Τσαρτσαρής στην πρώτη του συμμετοχή ως ομιλητής, παρουσίασε την προετοιμασία των παικτών για να μπορέσουν να παίξουν σε θέση post. Οι ασκήσεις του είχαν ως περιεχόμενο την ατομική βελτίωση του έφηβου παίκτη στην επαφή του με την μπάλα. Επίσης, παρουσίασε και ασκήσεις που βελτιώνουν την θέση του παίκτη κοντά στο καλάθι και τις εκτελεστικές του επιλογές.

Ο coach Κώστας Χαριτάτος ανέλυσε μία σειρά προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν σε έναν προπονητή εφηβικής ομάδας μπάσκετ και πρότεινε λύσεις σε αυτά. Τέλος, παρουσίασε τις επιλογές των παικτών σε συνεργασίες με screens τόσο μακριά από την μπάλα όσο και σε συνεργασία κεντρικού pick & roll.

Η δομή της φετινής συνάντησης προετοιμάστηκε από τον coach Γιάννη Τσουμπρή σε συνεργασία με του ομιλητές προπονητές.

Παρά την δυσκολία που παρουσίασε η σημερινή ημέρα λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αρκετοί ήταν οι προπονητές που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την προσπάθεια. Μία προσπάθεια που η Ένωση Τραχώνων/Δία Αλίμου ξεκίνησε πέρσι και συνέχισε το φετινό καλοκαίρι.

IMG_20150628_111536 IMG_20150628_123241          1901264_936307379767150_4190426944788931594_n

   Σαν coach Γιάννης Τσουμπρής οφείλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που ήρθαν σήμερα στο κλειστό του Αλίμου. Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους προπονητές Κώστα Χαριτάτο, Κώστα Παπαδόπουλο και Κώστα Τσαρτσαρή που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μου.

Να ευχαριστήσω για την υποστήριξη της οργάνωσης την διοίκηση της ομάδας της Ένωσης Τραχώνων/Δία Αλίμου, με την οποία μέχρι σήμερα από το 2011 βίωσα πολλές όμορφες μπασκετικές στιγμές. Ιδιαίτερα τον Κώστα Φραγκούλη, την Γιάννα Κυριακοπούλου, τον Αποστόλη Αποστολόπουλο, τον Θανάση Σαμαρτζή, τον Κώστα Νικητάκη και τον Βαλέριο Χατζηαναστασίου.

Να ευχαριστήσω τα παιδιά του παιδικού και εφηβικού τμήματος της ομάδας που μας βοήθησαν με την παρουσία τους στα πρακτικά θέματα της ημέρας.

Αναλυτικά οι παρουσιάσεις των προπονητών, θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες σε νέο άρθρο της itsports.

Με την ευχή όλα να πάνε καλύτερα για την Ελλάδα, ανανεώνουμε το ραντεβού για την οργάνωση της επόμενης συνάντησης προπονητών καλαθοσφαίρισης αναπτυξιακών ηλικιών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.