Σουτ, εφηβικό μπάσκετ

 

Σουτ στο μπάσκετ, ανάπτυξη του σκοραρίσματος στην προπόνηση εφηβικής ομάδας.

Η άσκηση περιφερειακού σουτ που παρουσιάζεται παρακάτω, ανήκει στην κατηγορία των ασκήσεων σουτ με φυσική κατάσταση και με ανταγωνισμό των συμμετεχόντων παικτών.

      Στην συγκεκριμένη εκτέλεση σουτ, ανταγωνίζονται τρεις παίκτες σε ένα καλάθι. Ωστόσο, ο προπονητής μπορεί να «τρέξει» την άσκηση και με περισσότερους παίκτες.
Διαφάνεια1

Ο προπονητής τοποθετεί την τριάδα όπως φαίνεται στο σχήμα Α. Ο παίκτης 1 που ξεκινάει πρώτος, δεν έχει μπάλα. Τρέχει από την βασική γωνία, μέχρι την απέναντι κεντρική γωνία. Επιστρέφοντας, δέχεται πάσα από τον απέναντι γωνιακό παίκτη 2, για την εκτέλεση μίας προσπάθειας τριών πόντων.

Διαφάνεια2

Ο πασέρ επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία και δέχεται πάσα από τον παίκτη 3, σχήμα Β.

Διαφάνεια3

Ο παίκτης 3 επαναλαμβάνει την διαδικασία για να δεχθεί πάσα από τον παίκτη 1, σχήμα Γ. Κάθε φορά που ένας παίκτης εκτελεί, παίρνει την μπάλα του και μετακινείται στην θέση που ήταν ο πασέρ του.

         Σημεία κλειδιά στην άσκηση:

  1. Όλοι οι παίκτες τρέχουν με μέγιστη ταχύτητα και προσαρμόζουν την διαδικασία του σταματήματος την στιγμή της υποδοχής.

  2. Κάθε μικρή ομάδα παικτών εκτελεί προσπάθειες για ένα λεπτό. Ο παίκτης που θα σκοράρει τα λιγότερα σουτ, αποκλείεται από την επόμενη φάση. Στην επόμενη φάση οι δύο παίκτες εκτελούν την άσκηση, πασάροντας ο ένας εναλλάξ στον άλλο και αλλάζοντας τις γωνίες σε κάθε δύο σουτ. Ο παίκτης που θα σκοράρει τις περισσότερες προσπάθειες μέσα σε ένα λεπτό, περνάει στην τελική φάση. Εκεί παίζει μόνος του με συνεχόμενα τρεξίματα, αλλάζοντας γωνία σε κάθε νέο σουτ. Οι συμπαίκτες του, εκτελούν τις πάσες. Ο τελευταίος παίκτης, έχει ως στόχο να σκοράρει τουλάχιστον 6 προσπάθειες για να είναι καλός, 7 για να είναι πολύ καλός, πάνω από 8 για να είναι εξαιρετικός σουτέρ.

  3. Αν υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, ο προπονητής μπορεί να διαθέσει περισσότερο χρόνο στην εκτέλεση των πρώτων φάσεων και να αποκλείει αρχικά, από κάθε επόμενη φάση τους δύο τελευταίους παίκτες.

GT

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.