Μπάσκετ 2019, εντός και εκτός παρκέ…

Αντίο 2018, σε λίγες ώρες ας έρθει με το καλό το 2019.

Αυτή την εορταστική περίοδο, που γίνεται η αλλαγή του ημερολογιακού χρόνου, οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες του μπάσκετ, αλλά και οι προπονητές με τις προπονήτριες, έχετε στη διάθεσή σας λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίς τις σχολικές υποχρεώσεις για τις πρωινές ώρες, ενδεχομένως και με πιο απελευθερωμένο το φροντιστηριακό πρόγραμμα,  έχετε χρόνο για ηρεμία και αθλητική δημιουργική σκέψη.

Μπορείτε λοιπόν, αυτές τις ημέρες να βρεθείτε περισσότερο με τα οικογενειακά σας πρόσωπα, να συναντήσετε ανθρώπους από το ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον.

Να χαλαρώσετε από το «φορτίο των υποχρεώσεων» της προηγούμενης χρονικής περιόδου. Στο ίδιο σκεπτικό μπορείτε αυτές τις ημέρες να ενταχθείτε και οι προπονητές, να αξιολογήσετε την πορεία μέχρι τώρα και να προχωρήσετε στις μελλοντικές αγωνιστικές δράσεις των ομάδων σας.

Σημαντική πρακτική αυτής της περιόδου, να καθίσετε με τον εαυτό σας, ήρεμα να σκεφθείτε το άμεσο μέλλον.

Να ξεκαθαρίσετε το τοπίο των σκέψεων σας.

Να πάρετε ότι πιο θετικό από το παρελθόν, θέτοντας στόχους για τη συνέχεια με ρεαλισμό.

Χωρίστε σε μικρές περιόδους τις επόμενες εβδομάδες, με προτεραιότητες σε εκπλήρωση άμεσων στόχων.

Αναπτύξτε τη θέλησή σας σε καθημερινή βάση με αποφασιστικότητα.

Μπορείτε να γράψετε σε χαρτί όλες εκείνες τις φράσεις-προτάσεις που θα σας κάνουν περισσότερο δυνατούς.

Ξεκαθαρίστε το τοπίο από τους αρνητικούς και παραπονιάρηδες ανθρώπους, οι οποίοι «γκρινιάζουν» συνεχώς και ψάχνουν δικαιολογίες πέρα από τον εαυτό τους. Η συναναστροφή με αρνητικές προσωπικότητες, σας κάνουν αντιπαραγωγικούς και αυτό είναι επιζήμιο στην πραγματοποίηση των στόχων σας.

Με κάθε συναθλητή ή συνάδελφο προπονητή που συναναστρέφεστε, άστε το πνεύμα σας και την ψυχή σας να συνεργαστούν. Να θυμάστε ότι από κάθε άνθρωπο (ανώτερο ή κατώτερο σας, δεν έχει σημασία) μπορείτε να μάθετε κάτι. Είναι πολύ καλύτερο αυτό, από το να σκέφτεστε και να σχολιάζετε συνεχώς τις αδυναμίες τους.

Σαν προπονητής ακόμη και σαν αθλητής, περιορίστε περίπου στο μηδέν, τη σημασία στη γενική άποψη, του «τι λέει ο κόσμος». Τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, τα σχόλια είναι πάντα αρνητικά. Φύγετε πέρα από τον αρνητικό σχολιασμό, ακολουθώντας την πορεία των στόχων σας.

Βάλτε τον καλύτερο εαυτό σας μέσα στην ομάδα.

Σε κάθε στιγμή που θα υπάρχει ο κίνδυνος της οπισθοχώρησης, μη φοβηθείτε! Τραβήξτε το δρόμο σας πέρα από τις ανασφάλειες του παρελθόντος. Προσπαθήστε και ξαναπροσπαθήστε, δεν σταματάτε!

Η τελική επιτυχία, έρχεται συνήθως μέσα από έναν δρόμο αποτυχιών! Μπορούν να σας το εγγυηθούν τόσοι και τόσοι επιτυχημένοι άνθρωποι, που πέρασαν πριν από εσάς τον ίδιο δρόμο.

Αντίο 2018, σε λίγες ώρες ας έρθει με το καλό το 2019.

Μπείτε στην ομάδα των ανθρώπων που κάνουν με τις πράξεις τους αυτό που πρέπει να γίνει. Είναι πιο σημαντικό από το να θέλετε απλά να γίνει κάτι, ή να περιμένετε να γίνει κάτι.

Κάντε το Εσείς! Τώρα! Όχι το 2020…

Coach Τσουμπρής Ιωάννης

Υ.Γ. : Ευχαριστώ τους coaches Κατσαφάδο Σταύρο, Γιαννουζάκο Μιχάλη, Ταξιλδάρη Κούλη, Παναγιώτη Πανούλια, Τασιόπουλο Γρηγόρη, Κετσελίδη Γεώργιο, Τσεμπέρη Γεώργιο, Τσιμπή Ιωάννη, Τσαμουρτζή Ευάγγελο, για τη διαχρονική τους συνεισφορά στη διαμόρφωση του παραπάνω κειμένου.

Καλή χρονιά 2019!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.