Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ekaskenop

Δέκα χρόνια πριν το χρυσό για το Ελληνικό μπάσκετ 1987, μια χούφτα τοπικών ρομαντικών παραγόντων, έκανε πράξη τη σκέψη της Ένωσης, δημιουργώντας, την πρόδρομο της σημερινής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, την Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. λοιπής Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

Δημιουργοί της τότε Τοπικής Επιτροπής, ήταν οι εκπρόσωποι των Σωματείων του Ν.Ο.Κ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΓΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ & ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ.Η έδρα της Τοπικής Επιτροπής, έμεινε στην Τρίπολη μέχρι το 1983, οπότε και μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα.Προς το τέλος της δεκαετίας του 80, η κατακόρυφη αύξηση των σωματείων, της έδωσε το δικαίωμα να μετατραπεί στη σημερινή ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Σήμερα, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ,ότι η παραγωγική αθλητική δημιουργία των μελών Σωματείων της, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, ακολουθεί έναν ξεχωριστό, ανηφορικό μεν, αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένο δρόμο, με την δυναμική της περιοχής, αφενός ανεβάζοντας τον πήχη των αξιώσεων αγωνιστικά και αφετέρου προωθώντας νέους αθλητές, ικανούς να διακριθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο, στηρίζοντας την αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία, πάνω στην οποία ακουμπά ολόκληρο το οικοδόμημα αλλά και το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σήμερα η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργανώνει Πρωταθλήματα Ανδρών (Α’ – Β’ – Γ΄ Κατηγορία) – Γυναικών – Παίδων – Εφήβων – Νεανίδων – Κορασίδων & Μίνι Μπάσκετ.

Με την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο και ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας, είναι και πρέπει να είναι μια μεγάλη γιορτή που συνεπαίρνει όχι μόνο τους αθλούμενους, αλλά και τα πλήθη που τον παρακολουθούν.

Ο προβληματισμός, η γνώση και τα ιδανικά, δηλαδή οι θέσεις, οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, μέσα και έξω από του αγωνιστικούς χώρους, ότι είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για τα νέα παιδιά, για να μυηθούν τα μυστικά του μπάσκετ.

ekaskenop

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.