ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι της προπονητικής καλαθοσφαίρισης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για κάθε μήνυμα που στέλνετε με τους προβληματισμούς σας.

Ιδιαίτερα τους συναδέλφους από την βόρεια Ελλάδα που πρωτοπορεί και αυτό το καλοκαίρι στην απόκτηση ενός σημαντικού μέρος από τη βιβλιογραφία μου:

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ»

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ»

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνηθίζω να τοποθετώ στο χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή, ή στο μάτι της βιντεοκάμερας, εκείνα τα προπονητικά στοιχεία της  καλαθοσφαίρισης που περιτριγυρίζουν το μυαλό μου.

Σημαντική ώθηση σε αυτή τη διαδικασία έχουν δώσει:

  1. Η αγάπη και η αφοσίωση αθλητών και αθλητριών των αναπτυξιακών ηλικιών.

  2. Ο σεβασμός αξιόλογων συναδέλφων ιδιαίτερα από σημεία της Ελλάδας, που δεν μας επιτρέπουν συχνή κατά πρόσωπο επικοινωνία.

  3. Η προπονητική εμπειρία 30 ετών πλέον, με κάθε θετική ή αρνητική εμπειρία να κατευθύνει τις παροντικές σκέψεις και μελλοντικές δράσεις.

  4. Η συνεργασία με συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τη ζωή μέσα από τις δυσκολίες αναπτυξιακών διαταραχών και βρίσκουν στο μπάσκετ την ίδια αγάπη για το παιχνίδι.

Για αυτό το καλοκαίρι που πλησιάζει προς το τέλος του, ετοίμασα δύο άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά προπονητικές σκέψεις για την προπονητική διαδικασία.

Το δεύτερο άρθρο, έχει ως περιεχόμενο τους προβληματισμούς για τη διδασκαλία και τις παικτικές ευκαιρίες, των παιδιών που βρίσκονται σε περιοχές της Ελλάδας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

  Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μου.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία!

Ιωάννης Τσουμπρής

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.