Σε μία πρώτη ανάγνωση των πρόσφατων ανακοινώσεων, σχετικά με τις ποινές σωματείων καλαθοσφαίρισης Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. , η ματιά του αναγνώστη διαβάζει:
-
Την ποινή (σε ημερολογιακές ή αγωνιστικές ημέρες).
-
Το φυσικό πρόσωπο ή το σωματείο που δέχεται την ποινή με βάση το πειθαρχικό δίκαιο της ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια όμως της ανάγνωσης, το βλέμμα επικεντρώνεται στον χώρο και στο αθλητικό γεγονός, όπου υπήρξε το συμβάν για το οποίο «πέφτουν οι ποινές».
Δείτε σας παρακαλώ:
-
στον αγώνα ΜΙΝΙ μεταξύ των ομάδων…..
-
στον αγώνα Πρωταθλήματος ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ μεταξύ των ομάδων…
Σε αγώνες αναπτυξιακών ηλικιών λοιπόν, σε γήπεδα καλαθοσφαίρισης με μικρά αγόρια και κορίτσια, υπάρχουν συμπεριφορές μεταξύ ανθρώπων που ξεχνούν ότι αγαπούν τον αθλητισμό.
Ξεχνούν ότι βρίσκονται κοντά σε μικρά παιδιά.
Αφήνουν κατά μέρος κάθε τους προσπάθεια για μία καλύτερη αθλητική νεολαία, αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί σε πράξεις που δεν εξετάζω αν έχουν δίκιο ή άδικο, αλλά γίνονται μπροστά στα μάτια μικρών αθλητών και αθλητριών.
Μίας νέας γενιάς που μέσα στα όποια προβλήματα υπάρχουν για το μέλλον της (σε σχέση με την οικονομία, την εργασία, την εκπαίδευση), βρίσκει μπροστά της και συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με το σκοπό της παιδικής άθλησης.
Πρέπει λοιπόν,
-
Να καταργηθούν όλα τα πρωταθλήματα(;) μεταξύ μικρών ηλικιακών κατηγοριών. (Να υπάρχουν σωστά δομημένα τουρνουά, παιδικής U15, εφηβικής U18 και κατηγορίας Νέων – Νεανίδων U20).
-
Σε μικρότερες ηλικίες να πραγματοποιούνται αθλητικά φεστιβάλ και ημερίδες 3 on 3, με σκοπό την προετοιμασία σωστών αθλητών-τριών σε ατομική τεχνική για το επόμενο στάδιο.
-
Να περάσει η λειτουργία του παιδικού αθλητισμού στα σχολεία, στο πλαίσιο της επέκτασης ωραρίου.
-
Κάθε σωματείο να απαλλαγεί από τη δύσκολη υποχρέωση, να συντηρεί τμήματα μικρών ηλικιών, για να μην έχει βαθμολογική ποινή στο πρώτο της αγωνιστικό τμήμα.
-
Να υπάρξει η ίδρυση τοπικών ακαδημιών καλαθοσφαίρισης υπό την εποπτεία της τοπικής ένωσης και της ομοσπονδίας. Όποιο σωματείο επιθυμεί να έχει ιδιωτική ακαδημία καλαθοσφαίρισης, να έχει ιδιόκτητο γήπεδο ή να ενοικιάζει δημόσιους χώρους.
Θα ήθελα να κλείσω αυτές τις σκέψεις μου με μία ευχή για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.
Να πω “μπράβο” σε εκείνα τα σωματεία και στους ανθρώπους τους, που προσπαθούν κόντρα στις δύσκολες συνθήκες, να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την άθληση των παιδιών.
Να ευχηθώ στη συνέχεια να μην υπάρχουν τέτοια γεγονότα.
Να προτρέψω τους γονείς να ασχολούνται τα παιδιά τους με γενικότερη αθλητική δράση.
Δεν είναι μόνο τα ομαδικά σπορ.
Υπάρχει ομορφιά και σε τόσα άλλα αθλήματα. Αν φυσικά η άθληση είναι υγεία και χαρά και όχι οικονομική αποκατάσταση(;) για το μέλλον.
Καλή συνέχεια.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ