#ΜένουμεΣπίτι – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ – Μπάσκετ για το Δημοτικό Σχολείο

      Αγαπητά μου παιδιά και γονείς,

      από το βιβλίο της Φυσικής Αγωγής για τις τάξεις Ε΄και ΣΤ΄δημοτικού  μπορούμε να διαβάσουμε τα παρακάτω για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης:

Η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα γιατί είναι ένα θεαματικό παιχνίδι και αποτελεί ευχάριστη απασχόληση για άτομα κάθε ηλικίας. Είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο απαιτεί συνεργασία
και σεβασμό στους κανόνες.

       Ιστορία της καλαθοσφαίρισης:
Η καλαθοσφαίριση επινοήθηκε από τον Καναδό καθηγητή Φυσικής Αγωγής Τζέιμς Νέισμιθ, σε σχολείο της Αμερικής, στο Σπρίνγφιλντ της Μασαχουσέτης, όταν προσπαθούσε να βρει για τους μαθητές του ένα παιχνίδι που να παίζεται σε κλειστό γυμναστήριο.

     Έτσι η καλαθοσφαίριση πρωτοπαίχτηκε το 1891 σε μια αίθουσα όπου ο Νέισμιθ είχε κρεμάσει δύο καλάθια στους τοίχους.
Βασικός στόχος του παιχνιδιού ήταν να μπει η μπάλα μέσα σε αυτά.
Την καλαθοσφαίριση εισήγαγε στη χώρα μας ο Μάικλ Στεργιάδης το 1919 ο οποίος ήταν μαθητής του Νέισμιθ στο Σπρίνγφιλντ. Για πρώτη φορά, το παιχνίδι παρουσιάστηκε και παίχθηκε στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

     Διαβάζοντας επίσης, για τις βασικές τεχνικές δεξιότητες του μπάσκετ, σας έφτιαξα ένα βίντεο αυτή την περίοδο του #ΜένουμεΣπίτι για να σας τις παρουσιάσω.

     Με τις κατάλληλες προσαρμογές σε μέγεθος μπάλας και ύψος καλαθιού, μπορούν και παιδιά μικρότερων τάξεων να ξεκινήσουν την εξάσκηση στις ντρίπλες, στις πάσες και στα σουτ.

 

Καλή Προπόνηση σε όλα τα παιδιά!

Γιάννης Τσουμπρής

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημοτικού Σχολείου

Εκπ. Οργ. “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”