Μάκης Δενδρινός, “τα πρώτα χρόνια της προπονητικής καριέρας”.

                  Ο Μάκης Δενδρινός δεν είναι πια κοντά μας.

              Έδωσε πάρα πολλά στο άθλημα που αγαπούσε!

    Το 1981 είχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Είχε πέντε παίκτες από την εφηβική ομάδα που προπονούσε, ως συμπαίκτες του στην αντρική ομάδα! Τους Κωνσταντώνη, Μαγγίνα, Λινάρδο, Μπέλτση και Παυλίδη.

    Τα παιδιά αυτά, τα ανέλαβε αρχικά στην παιδική ομάδα του Πανιωνίου και μετά στην εφηβική. Με συστηματική και επίπονη προσπάθεια, κατάφερε να τους καθιερώσει στους «μεγάλους» του νεοσμυρνιώτικου σωματείου.

    Ο Πανιώνιος εκείνη την χρονική περίοδο είχε βιώσει έναν υποβιβασμό και οι υπεύθυνοι της ομάδας, ξεκίνησαν να στελεχώνουν τα τμήματα μίνι και παίδων τα οποία μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία, έθεσαν στόχο μετά από χρόνια να είναι αθλητές της πρώτης ομάδας, που θα προέρχονται  από την υποδομή του συλλόγου.

  Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειά του Μάκη Δενδρινού από πολύ νωρίς φάνηκαν, αφού οι ομάδες παίδων και εφήβων ανακηρύχθηκαν πρωταθλήτριες Νοτίου ομίλου και αγωνίσθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

    Συμπαραστάτες του Δενδρινού σε αυτό το έργο ήταν οι έφοροι κ.κ. Κορκίδας, Βαρίκας και Κορωναίος.

    Ο ίδιος ο Μάκης Δενδρινός δήλωνε εκείνη την εποχή:

«Ένας παίκτης που επιθυμεί να γίνει προπονητής, πρέπει να περάσει από όλες τις φάσεις του επαγγέλματος. Να ξεκινήσει από τους «μικρούς» και αργότερα να αναλάβει καθήκοντα και καθοδήγηση σε αντρικές ομάδες».

    Κοντά στον Μάκη Δενδρινό ως προπονητές εκείνη την περίοδο ήταν οι coach Φωτεινός (μίνι μπάσκετ), Αρβανιτίδης (παμπαίδες) και Ματθαίου (αντρικό).

 

Οι στόχοι του coach Δενδρινού εκείνη την περίοδο:

  • Να αυξηθεί ο αριθμός των προπονητών

  • Να δεθούν μεταξύ τους τα νέα παιδιά και να αγαπήσουν το άθλημα

  • Να δημιουργηθεί μία λέσχη για ταξίδια παικτών στο εξωτερικό

  • Να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης και διαβίωσης των καλαθοσφαιριστών

 

    Την χρονιά εκείνη ο Μάκης Δενδρινός παίζει για τελευταία φορά μπάσκετ. Αποφασίζει να αποσυρθεί για να δημιουργηθούν κενές θέσεις για τα νέα παιδιά. Στην παιδική ομάδα της εποχής εκείνης (γεννηθέντες 1966 & 1967) αγωνίζονται οι: Ζούρος, Φατούρος, Γεράκης, Κοντός, Παπαδημητρίου, Καψοκέφαλος, Γεωργόπουλος, Ευαγγελίδης, Νικολόπουλος, Λασκαρίδης, Οικονομάκης, Παναγιωτίδης, Φωτεινάκης, Ζέρβας και Ψαλίδας.

   Στην εφηβική ομάδα (γεννηθέντες 1963, 1964 & 1965) αγωνίζονται οι: Λινάρδος, Μαγγίνης, Γάσπαρης, Κιούσης, Παυλίδης, Μουχτούρης, Καρτάλος, Βλάχος, Ολύμπιος, Φατούρος, Σκαρέντζος και Μπέλτσης.

    Με υποσχετική είχαν δοθεί οι: Κούτρας, Λινάρδος Δ., Ρόμπος, Ξένος και Παπαμιχαήλ.

 

    «Οφείλω στους μικρούς όχι μόνο να τους προπονώ αλλά και να τους βοηθώ να βρουν τον αγωνιστικό τους δρόμο».

Coach Μάκης Δενδρινός

 

 

itsports.gr