“Κώστας Τσάκος”. Η ονομασία στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης

 

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον θάνατο του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων ομάδων, Κώστα Τσάκου.

Ένας σπουδαίος δάσκαλος του ποδοσφαίρου, ο Λάκωνας προπονητής Κώστας Τσάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, την Τετάρτη (1/3/2023), στη γενέτειρά του Νεάπολη Βοιών, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Για τον “θείο” μου Κώστα Τσάκο έχω ιδιαίτερη εκτίμηση, αφού σε συναντήσεις μας κατά καιρούς, μου έχει διαβάσει τις σημειώσεις του για την εξέλιξη της προπονητικής ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

    Πολλά από τα στοιχεία αυτά, τα έχω προσαρμόσει και στην προπονητική της καλαθοσφαίρισης των μικρών ηλικιών.

  Είμαι λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη της ονομασίας του δημοτικού σταδίου της Νεάπολης σε Στάδιο “Κώστας Τσάκος”.

    Ας διαβάσουμε λοιπόν το κείμενο όπως δημοσιεύεται στο monemvasianews.gr αλλά και στην εφημερίδα “Τα Βάτικα”.

  Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας, κατόπιν πρότασης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, αποφασίστηκε η ονομασία του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης, σε Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης «Κώστας Τσάκος», τιμώντας έτσι τον πρώην Δήμαρχο Βοιών και αθλητή του ποδοσφαίρου.

    Μια ενέργεια η οποία επιβεβαιώνει περίτρανα την ιδιαίτερη εκτίμηση της κοινωνίας στο πρόσωπο του Κώστα Τσάκου.

    Ενός ανθρώπου με μοναδικό κύρος, αγωνιστικότητα αλλά και παθολογική αγάπη για τον τόπο του.

    Ενός ατόμου το οποίο με την συνεχή και σταθερή παρουσία του, έχει αφήσει σταθερό και ανεξίτηλο αποτύπωμα, τόσο στην περιοχή της Νεάπολης όσο και του Δήμου ευρύτερα.

    Τέλος να επισημάνουμε ότι η ανωτέρω ενέργεια είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, μια και τιμώντας εν ζωή ένα άτομο, αποδεικνύουμε με τον  καλύτερο τρόπο την αναγνώριση στην προσφορά και το έργο του.

    Μιλώντας στο monemvasianews.gr ο Κώστας Τσάκος, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ύπαρξής μου. Σας ευγνωμονώ και σας τονίζω ότι τώρα αρχίζει η προσφορά μου, στη Νεάπολη, στο Δήμο, στη Λακωνία».

    Λίγα λόγια για τον Κώστα Τσάκο

    Γεννήθηκε στις 28 οκτωβρίου 1935. Από 14 χρονών ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, παίζοντας ως τερματοφύλακας σε ερασιτεχνικές ομάδες. Με τα χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής, φτάνοντας μέχρι την Α’ Εθνική, σε ομάδες όπως ο Εθνικός Πειραιώς, Ολυμπιακός Πειραιώς, Απόλλων Αθηνών, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ.α.

    Ιδρύει το 1963 την Α’ Ποδοσφαιρική Ακαδημία με την επωνυμία «Π.Ο. Ζωγράφου». Υπήρξε συντονιστής προπονητής της «Παναθηναϊκός Παιανίας», της ομάδας Ναυτικού και της Εθνικής Ενόπλων. Τέλος ασχολήθηκε ως καθηγητής σεμιναρίων Προπονητών της ΕΠΟ, αλλά και ως Διευθυντής Προπονητικών Σχολών της ΕΠΟ.

    Διετέλεσε Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρόεδρος Συλλόγων Επιμελητηρίων και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Ελλήνων Προπονητών.

    Τέλος υπήρξε Δήμαρχος του τ. Δήμου Βοιών αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας.

Γιάννης Τσουμπρής