Καλαμάτα: Πλαστικά μπουκάλια νερού γίνονται ιστιοπλοϊκά σκάφη

Πλαστικά μπουκάλια νερού γίνονται ιστιοπλοϊκά σκάφη αφού οι ίνες τους περάσουν από έναν αργαλειό και υφανθούν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία « B2B – bottles to boats» (από μπουκάλια σε σκάφη) έχει ως σκοπό την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης και τη μετατροπή τους σε ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου όπτιμιστ (optimist).

Η παρουσίαση ενός τέτοιου σκάφους και η καθέλκυσή του έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος», στον προλιμένα της Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτιαχτεί το σκάφος αυτό δούλεψαν 14 εθελοντές από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν έρθει για ένα μήνα στην Καλαμάτα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλίες για την κυκλική οικονομία και τον αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και έκθεση με τους αργαλειούς που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση των μπουκαλιών.

Μάλιστα λειτούργησαν και εργαστήρια όπου τα παιδιά μπόρεσαν να δουν στην πράξη τη διαδικασία κατασκευής των σκαφών αυτών.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης ΚΑΝΕ – Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, σε συνεργασία με την Ελληνοσουηδική ομάδα RADIKALA και με τη συνδιοργάνωση του ΝΑΣΚ Αίολος.

Διαβάστε περισσότερα: www.eleftheriaonline.gr