Εθνική Παίδων μπάσκετ του 1983

ScanΕθνική Παίδων μπάσκετ 1983

Άνοιξη του 1983. Κάποια παιδιά από τότε, ως μέλη στην Εθνική Παίδων μπάσκετ 1983, έχουν αρχίσει και δείχνουν τον δρόμο για την άνοιξη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Scan 4

Η Εθνική Παίδων μπάσκετ 1983, παίρνει την πρόκριση για τους τελικούς του 7ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ακολουθεί τον Ιούλιο στην Δυτική τότε Γερμανία.

Scan 5

Η ομάδα έπαιξε στο Αρατζέλοβατς της Γιουγκοσλαβίας, και πήρε την 2η προνομιούχο θέση. Ηττήθηκε μόνο από την Γιουγκοσλαβία 62-77 και κέρδισε την Βουλγαρία με 63-62 και τη Σκωτία με 117-30!

Scan 3

   Η ομάδα υπό τις οδηγίες  του  coach Χρήστου Ιορδανίδη, έδειξε ότι τα παιδιά είχαν πολύ μέλλον μπροστά τους.

 Αθλητές-μέλη της ομάδας:

Ο Λεωνίδας Βατάκης του Παγκρατίου.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης του Πειραικού.

Ο Αλέξης Γιαννόπουλος της Ολυμπιάδας Αιγάλεω.

Ο Κώστας Παταβούκας του Αστέρα Εξαρχείων.

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος του Εσπέρου Καλλιθέας.

Ο Γιώργος Μακαράς  του Α.Ο. Σερρών.

Ο Χρήστος Διαμαντής της Ηλιούπολης.

Ο Χρόνης Δασκαλάκης του Νέστορα.

Ο Νίκος Τόλιας και ο Δημήτρης Σωτηρίου του Παναθηναϊκού.

Ο Κεραμάρης του Σπόρτινγκ.  

Ο Βακιρτζής της Κομοτηνής. 

 

Η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Παίδων Ελλάδας έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και διακρίσεις. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων έχει κατακτήσει 7 μετάλλια.

Το 1975 σημείωσε την πρώτη της επιτυχία και το διάστημα 1989-1999 κατάφερε να κατακτήσει άλλα 5 μετάλλια μεταξύ των οποίων και 2 χρυσά. Επέστρεψε στα μετάλλια το 2013 με την κατάκτηση του χάλκινου.

Η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Παίδων Ελλάδας εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε αυτό συμμετέχουν αθλητές έως και δεκαέξι (16) ετών. Επίσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν αθλητές έως δεκαεπτά (17) ετών.

itsports.gr