Εθνική Μπάσκετ Κωφών

  Η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ Κωφών Ανδρών από το 2000 μέχρι και σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκά –Παγκόσμια πρωταθλήματα , Ολυμπιακούς Αγώνες).

Την προηγούμενη δεκαετία η άνθηση του ελληνικού μπάσκετ , δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό των κωφών και ιδιαίτερα το μπάσκετ .

Έτσι, παράλληλα με τις επιτυχίες τις εθνικής Ελλάδος Ανδρών είχαμε και την κατάκτηση της κορυφής από την Εθνική Κωφών Ανδρών, τόσο σε ευρωπαϊκό (Πάτρα 2000), όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Αθήνα 2002).

Η κατάκτηση των μεταλλίων έγινε συνήθεια τα επόμενα χρόνια και η συγκομιδή αυτών κορυφώθηκε με την ύψιστη τιμή της κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Κωφών (Ταϊβάν 2009 , χάλκινο μετάλλιο ).

Τα επόμενα αγωνιστικά χρόνια ακολούθησαν καλά πλασαρίσματα. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τις αντιξοότητες , η εθνική κωφών έβρισκε πάντα το σθένος να μάχεται.

Καταφέρνει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, μένοντας πάντα κοντά στην τετράδα και στο κυνήγι των μεταλλίων .

Πρέπει να τονιστεί ότι το μπάσκετ των κωφών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στo εξωτερικό.  Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακόμα και στο μαγικό κόσμο του NBA.

Αλλά και στην Ελλάδα το επίπεδο των αθλητών είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αρκετοί από αυτούς τους παίκτες αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο .

Για το ευρύ κοινό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστά τα επιτεύγματα της Εθνικής Ομάδας.  Γι’ αυτό και έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως η «Άγνωστη πολυνίκης Εθνική Ομάδα».

Η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ Κωφών Ανδρών έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Το τουρνουά των αγώνων θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 18 έως 30 Ιουλίου 2017.

Εκεί είναι και ο επόμενος μεγάλος στόχος για την εθνική ομάδα  στη Σαμψούντα μεταξύ 18 και 30 Ιουλίου 2017.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κυνηγήσει με αξιώσεις ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας ακόμα μια φορά.

Οι υψηλοί στόχοι  του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μπορούν να επιτευχθούν σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα. Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ κωφών χρειάζεται την ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή όλων των Ελλήνων.

Μόνο με την στήριξη σας μπορεί η εθνική ομάδα να διακριθεί.

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση της τα μέλη της εθνικής ομάδας απευθύνονται σε όσους έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν την ομάδα οικονομικά, είτε ατομικά μέσω δωρεάς στο https://www.youcaring.com/deaflympics2017basketballsamsunturkey-771040?utm_source=mandrill&utm_medium=email&utm_content=ORG-FR-Live&utm_campaign=Action-Based-Org-Trx , είτε με την μορφή χορηγικών προγραμμάτων.

Τα χρήματα θα μαζευτούν για τα αεροπορικά εισιτήρια και για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.

Πηγή: sportsofficers.blogspot.gr