Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός: Πραγματοποιήθηκε και πάλι τo ιστορικό ραντεβού της Μεγάλης Παρασκευής

Για άλλη μια Μεγάλη Παρασκευή, σήμερα 14 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε το ιστορικό ματς ανάμεσα σε Βραδυποριακό και Ταλαιπωριακό.

Οι Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους. Για 54η φορά αγωνίστηκαν Μεγάλη Παρασκευή, με το φιλικό παιχνίδι των Βετεράνων Ολυμπιακού και Προοδευτικής να ολοκληρώνεται 3-3.

Από πλευράς Ολυμπιακού τα γκολ σημείωσαν οι Λύγκος (2), Σιδέρης, ενώ από την Προοδευτική οι Τσακαβέλης (2), Τζαβάρης.

O ποδοσφαιρικός αγώνας Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός αποτελεί θεσμό και είναι σίγουρα ο πιο ιστορικός αγώνας παλαίμαχων. Διεξήχθη για πρώτη φορά  το 1961 και από τότε συνέχισε αδιαλείπτως την πορεία του μέσα στα χρόνια, μέχρι το 2013.

Ακολούθησε μία παύση έξι ετών, μέχρι το 2019 όταν και αναβίωσε, αυτή τη φορά Μεγάλη Τετάρτη και ακολούθησε νέα διακοπή, λόγω της πανδημίας.

Εκτός από τις δύο πρόσφατες διακοπές, το ματς δεν είχε διεξαχθεί και το 1967 λόγω της επικράτησης της Δικτατορίας, ενώ τρεις φορές λόγω έργων, το 1968, το 1993 και το 2008 μετακόμισε από το γήπεδο του Κορυδαλλού, στο κοντινό γήπεδο της Νεάπολης.

Την ιδέα για το συγκεκριμένο φιλικό συνέλαβε ο τότε προπονητής της Προοδευτικής και πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ναι, δεν πρόκειται για συνωνυμία, ήταν ο παππούς του άσου της Εθνικής ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2004. Συμφώνησαν να έχει και χιουμοριστικές πτυχές ο αγώνας και διάλεξαν τα αστεία ονόματα των ομάδων, στέλνοντας μήνυμα ότι είναι παιχνίδι για διασκέδαση που δεν χωράνε φανατισμοί. Στο πρώτο ματς επικράτησε ο Βραδυποριακός με 8-5, αλλά συμμετείχαν και παλαίμαχοι από άλλες ομάδες.

Η επιλογή της Μεγάλης Παρασκευής έγινε επειδή τις ημέρες του Πάσχα δεν υπήρχε άλλη ποδοσφαιρική δράση, τα πρωταθλήματα είχαν διακοπεί και όλοι οι βετεράνοι ήταν διαθέσιμοι να δώσουν το παρών, Λας Βέγκας και Αθλητική Ένωσις Αγανακτήσεως εναντίον Βραδυποριακού.

Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός δεν είχαν τα ίδια ονόματα από την πρώτη χρονιά. Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού το διατήρησαν από την αρχή, αλλά οι συνάδελφοι της Προοδευτικής ήταν μάλλον αναποφάσιστοι. Το 1961 είχαν… βαφτιστεί Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Προοδευτικής, την επόμενη χρονιά, Αθλητική Ένωσις Αγανακτήσεως και το 1963, Λας Βέγκας, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το πώς κατέληξαν σε αυτό το όνομα! Ακολούθησε από το 1970 έως το 1974 Πεζοποριακός, για να καταλήξουν τελικά στο Ταλαιπωριακός!

 

Πηγή: Τα Νέα www.tanea.gr