Αθλητισμός και συγκυρία.

Αθλητισμός και συγκυρία…

 
     Συγκυρία: η κατάσταση που προκύπτει από τη σύμπτωση γεγονότων ή περιστάσεων σε μια ορισμένη χρονική περίοδο.

 
Για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου η συγκυρία το έφερε έτσι , ώστε να μην μπορέσει να εξαργυρώσει άμεσα, την αξιόλογη πορεία της στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Τι έγινε πριν ένα χρόνο:

 
1. Η αποχώρηση του προπονητή, για την εθνική ομάδας της χώρας του. Ο νέος προπονητής ήρθε με την επιθυμία να συνεχίσει την ομάδα σε νέα μονοπάτια και να της δώσει πιο επιθετικό ρυθμό.
2. Δυστυχώς, η συγκυρία τον έφερε αντίπαλο με την ομάδα που αποκλείσαμε στα μπαράζ για να πάμε στο μουντιάλ.
3. Δυστυχώς, η συγκυρία της τιμωρίας, επέβαλε στην ομάδα να παίξει σε ένα άδειο γήπεδο.

 
Φανταστείτε την ομάδα με την αύρα του μουντιάλ, με την παραλίγο πρόκριση στους 8 του κόσμου, να έπαιζε πρώτο ματς ως γηπεδούχος με όλο το Καραϊσκάκη γεμάτο… Τι ενθουσιασμός θα υπήρχε από τους φιλάθλους στα πόδια των παικτών!Τι διαφορετικό ξεκίνημα ενδεχομένως για την ομάδα και τον νέο προπονητή.
Δυστυχώς η συγκυρία το έφερε αλλιώς.

 
Τώρα, τα νέα παιδιά και η ομοσπονδία χρειάζεται να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, (όπως και όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, για να αποκτήσει μία ταυτότητα και έναν σεβασμό σε συλλογικό επίπεδο, εντός και εκτός των τειχών).

 
Ας είναι η πρόσφατη βραδιά στην Ρουμανία (0-0), ένα νέο ξεκίνημα για τα παιδιά του ποδοσφαίρου. Να μπορέσουν, να πορευθούν και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών, όπως τα παιδιά του πόλο και του μπάσκετ και κάποια στιγμή και του βόλεϊ.

Τους χρειαζόμαστε ως παράδειγμα για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

 

Ανάλογη συγκυρία είχαμε πέρσι με την απουσία του Σπανούλη λόγω τραυματισμού από το Mundobasket.

 

Ας ευχηθούμε η συγκυρία φέτος, να είναι η καλύτερη δυνατή για την Εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης. Η 20η Σεπτεμβρίου πλησιάζει με διαφορετική προσμονή για τον μπασκετικό κόσμο.

 
Κάθε επιτυχία στην Ελλάδα μας!
Καλή συνέχεια σε όλα τα αθλητικά Ελληνόπουλα.
Τα καλύτερα έρχονται.
itsports.gr