Ο σχεδιασμός της προπόνησης στα σουτ του μπάσκετ.

Στο παιχνίδι του μπάσκετ, οι σουτέρς-σκόρερς θεωρούνται πάντα ένα σημαντικό στοιχείο, διότι σε κάθε πλάνο που κάνουν οι προπονητές στοχεύουν στην ικανότητα αυτών των παικτών. Ωστόσο, για να γίνει κάποιος καλύτερος σουτέρ , δεν χρειάζεται να κάνει ατελείωτες ώρες πρακτική χωρίς κατεύθυνση, αλλά είναι σημαντικό να έχει θέσει κάποιους στόχους. Σημαντικό επίσης, είναι να μπορεί να πάρει εκείνες τις πάσες που θα του προσφέρουν τις ευκαιρίες για εκτέλεση σουτ.

Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που βάζουν αρκετό χρόνο σε εξάσκηση στα σουτ της προπόνησής τους, άσκοπα, που δύσκολα οδηγεί από μόνος του σε επιθυμητή βελτίωση.

Για παράδειγμα, για να βελτιώσετε το σκοράρισμά σας , πρέπει πρώτα να βελτιώσετε το μηχανισμό της κίνησης του σουτ. Εδώ υπάρχουν πολλές απόψεις όμως θα σας πρότεινα να διαβάσετε το πολύ καλό άρθρο του coach Τάκη Πανούλια, http://panoulias.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html.

Ο σχεδιασμός της προπόνησης, με ασκήσεις ισορροπίας από τη στάση ετοιμότητας, με ασκήσεις από καθιστή θέση σε καρέκλα ή στο δάπεδο, με ασκήσεις σε τοίχο, βελτιώνουν την τεχνική ικανότητα.

Εδώ είναι μερικές οδηγίες για τη προπόνησή σας:

1. Ορίστε το στόχο της προπόνησής σας.

Κάντε το με βάση τον αριθμό των σουτ που θέλετε να πραγματοποιήσετε στη άσκηση που επιλέγετε. Όχι με το χρόνο έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε τον αριθμό των σουτ που έχετε προαποφασίσει.

2. Καταγράψτε την πρόοδό σας.

Μετά τον καθορισμό του αριθμού των σουτ που κάνετε, προσπαθήστε να καταρτίσετε ένα αρχείο των σουτ που κάνατε και των σουτ που ευστοχήσατε ανά προπόνηση. Αυτό το αρχείο θα περιλαμβάνει το είδος του σουτ, τον αριθμό των προσπαθειών, τον αριθμό των εύστοχων γίνει, και το ποσοστό επιτυχίας.
Αυτό θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στον καθορισμό της βελτίωσης σας.

3. Προπονηθείτε σε κάθε τύπο σουτ.

Κατά την προπόνησή σας, να εξασκηθείτε με τον ίδιο τρόπο που είναι πιθανό να σουτάρετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η προπόνηση θα περιλαμβάνει σουτ από υποδοχή πάσας, σουτ από μια ντρίμπλα, σουτ από ένα βήμα πλάγιο και προς τις δύο κατευθύνσεις, σουτ από διαφορετικές αποστάσεις, στατικά σουτ και σουτ με άλματα.

4. Προπονηθείτε σε ταχύτητες παιχνιδιού.

Εάν χάνετε το χρόνο σας κάνοντας σουτ κατά τη διάρκεια της προπόνησης που δεν έχουν τη ταχύτητα του αγώνα, τότε πώς θα κάνετε εύστοχο σουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα;
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προπονηθείτε σε ταχύτητες παιχνιδιού έτσι ώστε να είστε σε θέση να κάνετε γρήγορα τα σουτ σας πριν αντιδράσει ο αμυντικός.

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό σας είναι πιθανό να πέφτει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των αγώνων, αν δεν προπονηθείτε σε ταχύτητες παιχνιδιού.
Επιπλέον, γνωρίζοντας τη θέση σας στο γήπεδο θα μπορέσετε να προπονηθείτε στην απόσταση που είναι πιθανό να πάρετε τα σουτ στο παιχνίδι.

5. Προπονηθείτε σε διαφορετικές αποστάσεις.

Μόλις νομίζετε ότι έχετε μάθει μια συγκεκριμένη απόσταση ή γωνία σουτ, στη συνέχεια, προσπαθήστε να προπονηθείτε σε κάτι διαφορετικό.
Αυτό είναι επειδή στον αγώνα δεν θα έχετε πάντα την ευκαιρία να σουτάρετε από εκεί που θα θέλετε.

6. Μην ξεχνάτε τις ελεύθερες βολές.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να περιλαμβάνετε την εκτέλεση των βολών στη προπόνηση, καθώς με τα κερδισμένα φάουλ κατά τη διάρκεια σημαντικών παιχνιδιών, ιδιαίτερα κατά τις κρίσιμες στιγμές, μπορούν οι βολές να συμβάλουν σημαντικά στο να μετατρέψουν μια ήττα σε νίκη ή και το αντίθετο.

7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώνους ή καρέκλες

Για να προσομοιώσετε το συνθήκες παιχνιδιού με την τοποθέτηση τους στο γήπεδο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους σουτ εναντίον αυτών των φανταστικών αμυντικών.

8. Προπονηθείτε με έναν συμπαίκτη

Που θα σας παίξει σωστή άμυνα και θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τα σουτ με αγωνιστικές συνθήκες.

Καλή προπόνηση!

coach

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.