Μία προσέγγιση της «τέχνης» του σουτ στο μπάσκετ.

    Το σουτ στο μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης. Αν ο παίκτης-τρια, κατέχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, έχει τις βάσεις για να εξελιχθεί σε σκόρερ. Κανένας δεν γεννιέται σουτέρ. Αυτό γίνεται μέσα από την σκληρή δουλειά μέσα στην προπόνηση.

Η εμπειρία ενός καλαθοσφαιριστή φαίνεται όταν μέσα στο παιχνίδι γνωρίζει πότε είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για να πάρει μία προσπάθεια σουτ και πότε όχι.

Το σουτ όπως και οι άλλες δεξιότητες του μπάσκετ, είναι συνήθειες. Αφού ένας παίκτης αποκτήσει την τεχνική, οφείλει να εξασκείται τακτικά για να διατηρήσει τα ποσοστά του σε υψηλά επίπεδα.

Η καθημερινή εξάσκηση, φέρνει την εμπιστοσύνη και την ευστοχία στα χέρια του παίκτη.

  • Η εξάσκηση οδηγεί στην αυτοπεποίθηση – εμπιστοσύνη.

  • Η αυτοπεποίθηση οδηγεί στην επιτυχία.

  • Η επιτυχία οδηγεί με την σειρά της πάλι στην εμπιστοσύνη.

Στην προπόνηση του σουτ θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο ποιοτικός χρόνος εξάσκησης. Ο επιτυχημένος παίκτης έχει τη θέληση να προπονηθεί σκληρά και να πάει πέρα από τα όρια των υπολοίπων παικτών.

Κατά συνέπεια ο παίκτης-τρια φροντίζει:

  • Εξάσκηση με ποιότητα καθημερινά.

  • Ίδια τεχνική στα σουτ, μέχρι που να μην γίνεται κανένα λάθος στην κίνηση.

  • Εξάσκηση από τις θέσεις που θα σουτάρει και στα παιχνίδια

Όλοι οι παίκτες οφείλουν να έχουν 3 – 4 βασικά είδη εκτέλεσης σουτ, στα οποία εξασκούνται καθημερινά.

Εσείς νεαροί καλαθοσφαιριστές φροντίζεται να αφιερώνετε καθημερινά επιπλέον 30 λεπτά την ημέρα στην εξάσκηση του σουτ, για να έχετε μελλοντικά την αποτελεσματικότητα που επιθυμείτε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.