"1ο Τζάμπολ Αγάπης"

Το «1ο ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ», από τους συλλόγους ΕΡΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, A.O.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ, με το σύλλογο γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά!

Start

End

Address

  View map

Το «1ο ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ», από τους συλλόγους ΕΡΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, A.O.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ, με το σύλλογο γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:30 Ώρα προσέλευσης.
19:00 Καλωσόρισμα – Ομιλίες.
19:10 Αγώνας «Τζάμπολ Αγάπης», από τις μικτές ομάδες των συλλόγων.
19:50 Αγώνας «Baskin-Basketball». Προσαρμοσμένο παιχνίδι μπάσκετ, με μικτή σύνθεση ανδρών, γυναικών, παιδιών από τις ακαδημίες των συλλόγων και μαθητών του σχολείου.
20:15 Τέλος εκδήλωσης.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμπαράστασης όλων των φίλων του μπάσκετ, στον δύσκολο αγώνα ζωής των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, να μπορέσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν ένα όμορφο αγώνα καλαθοσφαίρισης, χωρίς σκοπιμότητες και με το σκεπτικό «Όλοι Διαφορετικοί, αλλά Όλοι Ίδιοι».
Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν διαθέσιμες Πασχαλινές Λαμπάδες για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γονέων του σχολείου.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή που τυπικά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 χρόνων της ζωής.

Εμφανίζεται σε ποσοστό 4/1 σε αγόρια από κορίτσια και δεν έχει επιλεκτικότητα σε φυλές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες.

Τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτισμό έχουν τυπικές δυσκολίες στην λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την κοινωνική συναναστροφή και τις δραστηριότητες παιχνιδιού και ελεύθερου χρόνου.

Μέχρι και τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών επιστημόνων Υγείας και Εκπαίδευσης, δεν είναι ενήμεροι στο πώς ο αυτισμός επηρεάζει τους ανθρώπους και πώς μπορούν αποτελεσματικά να δουλέψουν με άτομα με αυτισμό.

Οι οικογένειες των αυτιστικών ατόμων μπορεί να γευτούν υψηλά επίπεδα στρες.

Ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων συμπεριφορών των παιδιών τους, των σχέσεων με ειδικούς στις διάφορες υπηρεσίες, τις προσπάθειες να εξασφαλίσουν κατάλληλες υπηρεσίες, τα υψηλά οικονομικά κοστολόγια, ή τα πολύ φορτωμένα προγράμματα, οι οικογένειες έχουν συχνά δυσκολίες να συμμετάσχουν σε τυπικές κοινωνικές δραστηριότητες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση και την δυσκολία στην ανάπτυξη αναγκαίας κοινωνικής υποστήριξης.

Η συχνότητα εμφάνισης του αυτισμού στο γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 2 έως 11 άτομα ανά 10.000 άτομα. Τα αγόρια επηρεάζονται 3 έως 4 φορές περισσότερο από τα κορίτσια.

Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει επιδημιολογική έρευνα, αλλά υποθέτουμε ότι ο αριθμός είναι ανάλογος και αντίστοιχος του πληθυσμού της χώρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση της κοινωνίας για τον αυτισμό και η σωστή αντιμετώπιση από μέρους της κοινωνίας για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

Αν και ο αυτισμός δεν μπορεί να θεραπευτεί, υπάρχουν ωστόσο θεραπευτικές παρεμβάσεις που μπορούν να βοηθούν τα άτομα με αυτισμό να αποκτούν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής τους.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία κλινικής έκφρασης και προβλημάτων που συνδέονται με τον αυτισμό. Έτσι, υπάρχει και μία μεγάλη ποικιλία θεραπευτικών παρεμβάσεων.