Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αυτό το Σαββατοκύριακο, ακούγεται η πληροφόρηση από τα μεγάφωνα των γηπέδων, ότι η 3η αγωνιστική της Supper League είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL), μέλος της οποίας είναι και η Super League και αποσκοπεί στη συμμετοχή όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση.
Τί είναι αυτή η αθλητική εβδομάδα; Πως θεσμοθετήθηκε;

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ε.Ε. και αρμόδια για θέματα αθλητισμού, ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου 2014 τα σχέδιά της για την 1η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου με θέμα τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση αποκάλυψε ότι σχεδόν το 60% των πολιτών της Ε.Ε. δεν ασκούνται και δεν αθλούνται ποτέ ή το κάνουν σπάνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράσχει χρηματοδότηση για την ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού μέσω του Erasmus+, του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η Επιτροπή συντονίζει εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη. Οι φορείς που ενστερνίζονται τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας λαμβάνουν οδηγίες από την Επιτροπή καθώς και ένα σήμα που υποδηλώνει τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού.

Η Επιτροπή ενθαρρύνει επίσης την ανάληψη δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης σε εθνικό επίπεδο.

Η itsports.gr σας παρουσίασε σε προηγούμενες αναρτήσεις της αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πέσαρο της Ιταλίας την εβδομάδα που προηγήθηκε:

Σεμινάρια σχετικά με την άθληση, αθλητικές δραστηριότητες και συμμετοχή της ομάδας του Αρίων Χανίων στο πρωτοποριακό άθλημα του Baskin που δίνει την δυνατότητα για συμμετοχή σε αγώνα μπάσκετ και σε άτομα μα κινητικές ή πνευματικές δυσκολίες.

Με ορίζοντα πλέον την επόμενη Εβδομάδα Αθλητισμού, η itsports.gr θα υλοποιήσει σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς ανάλογες δράσεις.
Ελπίζουμε και εμείς σε ένα καλύτερο αθλητικό τρόπο ζωής για όλους τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

itsports.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.