Το αθλητικό Lock-down της πανδημίας του 1918

Για μία ακόμη φορά λόγω του Covid-19, βρισκόμαστε στην πολύ δύσκολη περίοδο της αναβολής των αθλητικών ομαδικών δραστηριοτήτων (προπονήσεων και αγώνων), για σχεδόν το σύνολο του αθλητικού κόσμου της χώρας μας.

Με τις γνωστές εξαιρέσεις των επαγγελματικών κατηγοριών μπάσκετ και ποδοσφαίρου ανδρών, όλος ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να αθληθεί ατομικά και με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία πανδημία επηρεάζει αρνητικά την αθλητική ζωή.

Πριν από έναν περίπου αιώνα, στην πανδημία της Ισπανικής γρίπης,  αντίστοιχοι περιορισμοί είχαν εφαρμοσθεί. Και εκείνη την εποχή οι αθλητικές δραστηριότητες διακόπηκαν για ένα χρονικό διάστημα. Για τους αθλητές της εποχής ήταν μία ακόμη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Οι περισσότεροι αθλητές, είχαν ήδη διακόψει μία φορά τις δράσεις τους, λόγω της συμμετοχής των χωρών τους στον α’ παγκόσμιο πόλεμο.

Πριν λίγους μήνες με το πρώτο κύμα της πανδημίας της δικής μας εποχής, ο διαδικτυακός ιστός της “the devil strip” τον Απρίλιο του 2020, πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στα σκίτσα της εποχής, που είχαν θεματολογία το αθλητικό lock down λόγω εκείνης της πανδημίας.

 Πηγή: https://thedevilstrip.com/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.