Σχολικός Αθλητισμός ΑΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,  το ανοιχτό μάθημα κολύμβησης των παιδιών,  στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε και παρακολούθησε το ανοιχτό μάθημα κολύμβησης των παιδιών, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλουν ενώ συνομίλησε με τους γονείς και άκουσε τα αιτήματά τους.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του δήλωσε τα εξής:

 «Βρισκόμαστε στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης στην πισίνα του σχολείου.

Η πισίνα άνοιξε μετά από πολλά χρόνια και συνέβαλαν όλοι γι΄ αυτό, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Πειραιά, το σχολείο.

Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος που μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιλύουμε προβλήματα, είναι όταν όλοι είμαστε ενωμένοι και συμβάλουμε ως ομάδα.

Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί συνομίλησα με εκπαιδευτικούς, συμβούλους, γονείς, οι οποίοι προφανώς δείχνουν ενδιαφέρον για τα παιδιά του σχολείου και όχι μόνο.

Θεωρώ ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία.

Αυτό που όλοι διαλαλούμε, ότι δηλαδή όλα τα παιδιά πρέπει να είναι ισότιμα, πρέπει να είναι και στην πράξη. Να έρθουν τα παιδιά των γενικών σχολείων κοντά σε αυτά τα παιδιά και να τα αγκαλιάσουν.

Να δούμε και εμείς ως Δήμος Πειραιά, αλλά και η Περιφέρεια τι μπορούμε να κάνουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και για τα σχολεία καθώς και για ένα αίτημα που είχαμε από τους γονείς, για τη δημιουργία ενός Πολυχώρου για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον Δήμο, προκειμένου να ζουν δημιουργικές και όμορφες στιγμές.

Θεωρώ ότι είναι δράσεις που αν όλοι βάλουμε τα δυνατά μας ο καθένας από την πλευρά του, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών και των γονέων και τελικά και τη δική μας, γιατί μέσα από το χαμόγελο αυτών των παιδιών παίρνουμε τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση».

 

Από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου, η κυρία Άννα Τηλιακού, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε ένα ανοικτό μάθημα κολύμβησης, καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά, τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής και Ειδικής Αγωγής.Χαρήκαμε πάρα πολύ που ήρθαν με τους συνεργάτες τους. Να τους δείξουμε πως λειτουργεί ένα πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης, στην πισίνα του σχολείου.

Η πισίνα αυτή, άνοιξε μετά από 16 χρόνια. Άνοιξε, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. Με  τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και την Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Πάμε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για την υποστήριξή του και θα ήθελα αυτή η στήριξη να συνεχιστεί και σε άλλες δράσεις.

Θέλουμε το σχολείο μας να είναι ανοικτό στην κοινωνία.  Τα παιδιά μας να προσεγγίσουν ισότιμα τα άλλα παιδιά.  

Να δημιουργηθούν δράσεις μέσα στο σχολείο, που να προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας. Παράλληλα να προαχθούν όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

  Μακάρι, τέτοιες δράσεις για όλα τα παιδιά του Πειραιά να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Μπράβο, σε όλους τους συντελεστές για την αγάπη και την προσπάθεια που καταβάλλουν στον τομέα του σχολικού αθλητισμού.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.