Πρωτάθλημα τύπου 1994-1995.

Πρωτάθλημα τύπου 1994-1995.

Scan 31

Το καλοκαίρι του 1991 μία παρέα δημοσιογράφων, έριξε την ιδέα για ένα πρωτάθλημα μπάσκετ των ανθρώπων που εργάζονται στην δημοσιογραφία.

Ο Γ. Ψαράκης που τότε είχε αρκετό χρόνο και μεράκι, ξεκίνησε την προσπάθεια, με την συμπαράσταση πολλών φίλων «μπασκετικών» δημοσιογράφων όπως ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Γιάννης Καραλής, Ο Γιάννης Λαμπίρης, ο Δημήτρης Καρύδας και ο Ηλίας Δρυμώνας.

32

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχεδίασε το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Ενώ οι Καρύδας και Δρυμώνας ανέλαβαν να σχεδιάσουν τον κανονισμό του πρωταθλήματος, το πειθαρχικό δίκαιο. Έτσι, με τη συμπαράσταση των συνδέσμων κριτών και διαιτητών, ξεκίνησε το δύσκολο αυτό έργο.

Scan 32

Το πρώτο πρωτάθλημα το κατέκτησε ο «Φίλαθλος». Το δεύτερο πρωτάθλημα έγινε το 1993-94 με πρωταθλήτρια ομάδα πάλι τον «Φίλαθλο».

Στο άρθρο μας σήμερα, σας παρουσιάζουμε τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα του 1994-95. Οι ομάδες του «Κέρδους», της «ΕΡΑ Σπορ» διεκδίκησαν το στέμμα στον τελικό. Η διοργάνωση είχε διάρκεια 4 μηνών. Στον μικρό τελικό έπαιξαν οι ομάδες του «Κλικ FM» και της «Καθημερινής». Όποιος φίλος δημοσιογράφος ή προπονητής έχει τα αποτελέσματα της τότε «τιτανομαχίας» μπορεί να τα αποστείλει στην itsports.gr για να συμπληρωθεί το άρθρο.

itsports