Του Γεωργίου Γεωργά:

Το Σάββατο 16/4/2016 διεξήχθηκαν παιδικοί αγώνες (ηλικία 10 ετών με 13 ετών) ανάμεσα στα μέλη της σχολής στο Μακρή Σπαθί (με πλαστικά σπαθιά).

Πρώτη Θέση : Ιάσονας Κοντογιάννης

Δεύτερη Θέση : Βασίλειος Ντάλτας

Τρίτη Θέση : Νικόλαος Τοπιζόπουλος

Ο Γεώργιος Ε. Γεωργάς είναι πιστοποιημένος προπονητής ξιφασκίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και εθνικός διαιτητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο ξίφος μονομαχίας.

Υπεύθυνος οπλομαχίας του Πάμμαχου κλάδου άθλησης της Ε.Ο.Π.Α.

Υπεύθυνος Βυζαντινής οπλομαχίας της Ακαδημίας Ακριτώνπου έχει έδρα τις Η.Π.Α

Υπεύθυνος (Unterhauptman) του Meyer Freifechter Guildστην Ελλάδα.

Eκπαιδευτής Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής σπαθασκίας με εξειδίκευση στη Γερμανική σχολή σπαθασκίας, στη χρήση του μακριού σπαθιού έχωντας το βαθμό του Fechterκαι κάτοχος του ανώτατου βαθμού Research Scholar της Συντεχνίας των Ελεύθερων Ξιφομάχων.

Εκπαιδευτής στην Αναγεννησιακή σπαθασκία της Γερμανικης και της Ιταλικής σχολής στη χρήση του rapier.

Διδάσκει οπλομαχία, στο Σύλλογο Ιστορικών Μελετών ‘Κορύβαντες’εκπαιδεύοντας τους ασκούμενους στη χρήσηαρχαίων και μεσαιωνικών Βυζαντινών όπλων, όπως τη χρήση της Ρομφαίας, της κοπίδας, του κυρτού σπαθιού και άλλων όπλων όπως το δόρυ.

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ είναι ένας ζωντανός Οργανισμός Πολιτισμού , ερευνώντας και εφαρμόζοντας πειραματικά την Πολεμική και Στρατιωτική Κληρονομιά των Ελλήνων από την Εποχή του Χαλκού μέχρι το ύστερο Βυζάντιο.

Έχει συμμετάσχει σε Ακαδημαϊκά Συνέδρια Πειραματικής Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας 2011, Ακαδημία Pultusk 2012, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου 2012, Οργανισμός Exarc/Δανία 2013) , ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε Ακαδημαϊκά Συγγράμματα (British Archaeology Report Series) και Διεθνή Περιοδικά Ειδικού Τύπου (Ancient Warfare Magazine).

Eχει συμμετάσχει σε Διεθνή Αρχαιολογικά Φεστιβάλ (Biskupin/Πολωνία 2011, Λυών /Γαλλία 2012) καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας (Κωνσταντινούπολη 2013, Αμάσεια  2013, Μπίγκα  2013, Κίεβο 2013), παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας επιδείξεις σε χιλιάδες θεατές.

Εχει συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς Tηλεοπτικές Παραγωγές  (History Channel, BBC2, BBC 4, ITV ), με θέμα την Πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας.

Απο το 2008, πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της έρευνας και Πρακτικής Μελέτης του τρόπου πολέμου των Ελλήνων, ανακατασκευάζοντας και ζωντανεύοντας όπλα ,πανοπλίες και τεχνικές μάχης 3.300 χρόνων Ελληνικής Ιστορίας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.