Μαρκ Κούμπαν

Με περίπου 13 εκατομμύρια Αμερικανούς άνεργους και χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν κατεβάσει ρολά στις ΗΠΑ, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα απαιτηθούν περισσότερα κίνητρα για οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Ωστόσο, το Κογκρέσο βρίσκεται σε αδιέξοδο και φαίνεται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα.

Ο Μαρκ Κούμπαν δεν είναι ένας ακόμα ζάμπλουτος.

Πυκνά συχνά οι προτάσεις του προκαλούν αντιδράσεις καθώς είναι η κλασική περίπτωση αντικομφορμιστή.

Με 13 εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς και χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις ο Κούμπαν ζητά να δοθούν εδώ και τώρα έως και 1000 δολάρια το 15ήμερο στους Αμερικανούς.

“Το χρειαζόμαστε τόσο πολύ όσο και τότε”, στην αρχή της πανδημίας λέει στο CNBC ο Κούμπαν, αυτοδημιούργος δισεκατομμυριούχος, επενδυτής στο “Shark Tank” του ABC και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks.

Ο Κούμπαν λέει ότι υπάρχουν «δύο οικονομίες», ή δύο «πραγματικότητες», αυτή τη στιγμή: Μια για εκείνους που μπορούν να παραμείνουν στον αφρό και μια για εκείνους που δεν μπορούν να επιβιώσουν « Όσοι είναι χωρίς βοήθεια αγωνίζονται άσχημα», λέει. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Όλα τα αμερικανικά νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους, θα πρέπει να λαμβάνουν επιταγή 1.000 $ κάθε δύο εβδομάδες για τους επόμενους δύο μήνες.

Οι οικογένειες θα πρέπει να ξοδεύουν την κάθε επιταγή εντός 10 ημερών, διαφορετικά θα χάνουν τα χρήματα. Αυτός ο όρος θα βοηθήσει τις καταναλωτικές δαπάνες και τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και να τονώσουν την οικονομία.«Δεν με νοιάζει τι ξοδεύουν, θα μπορούσε να είναι μια καραμέλα, θα μπορούσε να είναι ενοίκιο, θα μπορούσε να είναι το δάνειό τους θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε θεωρούν απαραίτητο ή κάτι που θέλουν».

«Οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους, οπότε αντί να ξοδεύουν, εξοικονομούν», λέει.

Πηγή: https: www.newmoney.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.