«Έξυπνα» ή «χρήσιμα» φάουλ, πρόταση αλλαγής κανονισμού.

 

 

  Πρόταση, του προπονητή καλαθοσφαίρισης Ιωάννη Τσουμπρή για την αλλαγή του κανονισμού, στα «έξυπνα» ή «χρήσιμα» φάουλ*, που ανακόπτουν το επιθετικό transition.

 

 

 

Διαφάνεια1

 

Στους αγώνες μπάσκετ παρατηρούμε τους παίκτες που χάνουν την κατοχή της μπάλας από κλέψιμο (σχέδιο α),…

 

 

 

Διαφάνεια2

 

 

…να «χρησιμοποιούν» τα ατομικά τους φάουλ (όταν τα ομαδικά δεν έχουν συμπληρωθεί για ελ. βολές), με σκοπό να ανακόψουν την έναρξη του επιθετικού transition (σχέδιο β).

 

 

 

 

defense

 

 

 

    Έτσι, γλυτώνουν ίσως ένα σίγουρο καλάθι και υποχρεώνουν την αντίπαλη ομάδα να παίξει την επαναφορά, 5 εναντίον 4 (ένας παίκτης κάνει την επαναφορά (σχέδιο γ).

 

 

 

 

 

   Η πρόταση μου προς κάθε αρμόδιο φορέα είναι, να «δανειστεί» η διαιτησία τον κανόνα από την υδατοσφαίριση.

 

 

 

 

 

Διαφάνεια3  Έτσι, η ομάδα που πραγματοποιεί το φάουλ, θα αμύνεται σε επαναφορά από την τελική γραμμή και επιπλέον για τα επόμενα 14 δευτερόλεπτα αυτής της επίθεσης (σχέδιο δ & ε) θα έχει έναν παίκτη λιγότερο μέσα στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. Ο αμυνόμενος που πραγματοποίησε το «έξυπνο» ή «χρήσιμο» φάουλ, θα περιμένει στην γωνία της τελικής, εκτός γηπέδου, μέχρι να αλλάξει η κατοχή της μπάλας ή να υπάρξει άστοχο σουτ με επιθετικό ρημπάουντ.

 

 

 

 

 

 

Διαφάνεια4

 *Στη καλαθοσφαίριση, ένα φάουλ είναι μια παράβαση των κανόνων που αφορά την αντικανονική προσωπική επαφή με έναν αντίπαλο ή την αντιαθλητική συμπεριφορά. Ένα προσωπικό φάουλ είναι ο πιο κοινός τύπος του φάουλ στο μπάσκετ. Λόγω της φύσης του παιχνιδιού, τα προσωπικά φάουλ συμβαίνουν περιστασιακά και δεν θεωρούνται πάντα ως αντιαθλητικά. Ωστόσο, ένα φάουλ που συνεπάγεται υπερβολική ή αδικαιολόγητη επαφή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αντιαθλητικό φάουλ. Οποιοσδήποτε αριθμός των φάουλ μπορεί να κληθεί απέναντι σε μια ομάδα. Ανεξάρτητα από την ποινή, κάθε φάουλ χρεώνεται κατά του παίκτη και τιμωρείται ανάλογα.

Ιωάννης Τσουμπρής

Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

 

coach

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.